Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


mi az az airsoft?

2011.03.04

Itt a megoldás: A I R S O F T

Jó hír: airsoft fegyvert legálisan tarthatsz! Ezek a fegyverek szinte tökéletes másaik az eredetieknek, néhány high-end (magas minőségű) darabot már közelről sem könnyű megkülönböztetni az igazitól. Azért még mielött elszaladsz a sarki fűszereshez beszerezni kedvenc II. Világháborús csúzlidat, tisztázzunk még egy-két dolgot. Mivel fegyvernek látszó tárgyról van szó, ezért csak becsomagolva szálíthatod közterületen, a vele elkövetett bűncselekményre a jog úgy tekint, mintha valódi fegyverrel történt volna. Alkohol, vagy más cselekvőkészséget befolyásoló szer hatása alatt kezelni tilos! Iszik vagy lövöldöz... Vannak még egyéb szabályozó törvények is, de ezeket most nem taglalom, majd talán egy másik bejegyzés alkalmával. 

 

Airsoft fegyver tipusok:

-Felhúzós, vagyis spring fegyverek:A Tokyo Marui M14, Marui MP5A4, G&P M4-CQBR, Jing Gong XM177E2, Galaxy MP5K-PDW, Maruzen M870 BV, Tokyo Marui P226, KSC M92FS Elite IA, Kokusai M10 (2 inch), MGC M1911, Kokusai M10 (4 inch), Tanaka Colt Python (4 inch).

Ezek nagyrészt pisztolyok, de vannak még puskák, shotgunok, és sniperek (nagy lőtávú távcsöves puska).

Ez a kategória a fiatalok és kezdő társaságok kedvencei, viszonylag olcsóak, és minden lövés elött kézzel kell felhúzni a dugattyút.

 

  

 

 

-Gázzal működő fegyverek:A gas blowback Heckler & Koch USP Compact replica, made by KSC.

 Főleg pisztolyok, de a replika (másolat) gránátok is gázzal működnek.

Itt egy speciális gáz adja a lövedék kezdő sebességét ill. a szán felhúzásával az újratöltés is ezen energiával valósul meg. Ezek az ún. Gas Blow Back (GBB) pisztolyok a hüvely kivetésén kívül ugyanúgy működnek, mint az éles félautomata öntöltő pisztolyok. Természetesen a gáz működésközbeni hűlése ill. a téli szabadtéri hőmérséklet csökkenése jelentősen befolyásolja ezen kategória használhatóságát. Ezek miatt főleg csak másodfegyvernek szokták használni.

 

-Elektromos, azaz AEG (Airsoft Electric Gun) fegyverek:An AEG modeled after an AK-47

Itt egy nagyteljesítményű akkumulátorral hajtott elektromotor húzza fel a dugattyút, akár egymás után sok százszor, vagyis az alap működés itt az egyes vagy a sorozatlövés. Ezen fegyverek alkotják az airsoft fő vonulatát. Általában a mai öntöltő puskák, SMG-k másolatai. Egy jó minőségű japán modell alapból 40-50 méteres lőtávval, centiméteres pontossággal rendelkezik. Kaphatók hozzá pót- és tuningalkatrészek, lézerek, kiegészítők, nagykapacitású póttárak, sinek, optikai célzók, hangtompítók, konverziós szettek stb.

Ez utóbbi a legdrágább kategória a három közül, de mint minden komoly hobby-sportnál a minőséget, a látványt, az üzembiztos működést meg kell fizetni. Komolyabb beruházáson kívül a játék kicsivel olcsóbb, mint a hozzá hasonló paintball.

 

 
 
Tárak:KSC GLOCK magazines for their gas blowback models. Interesting features: the valve up top which releases gas when depressed by the hammer, and the lack of GLOCK logo on the right-hand magazine, as it came with a KWA GLOCK
-Low-cap: Kis kapacitású tárak (10-60)
-Mid-cap: Közepes kapacitású tárak (100-200)
-High-cap: Nagy kapacitású tárak (200-600)
-Real-cap: Az eredeti fegyverrel megegyező tár méret, az életszerű harci szimulációs játékok körében használják